Ako sa vyrábajú kvalitné granule pre psov?

Výroba kvalitných granúl pre psov je technicky a energeticky náročný proces. Naše kvalitné granule pre psov Pegra sú vyrábané na Slovensku, pričom samotný proces výroby prebieha v dvoch fázach. Prvou fázou je výroba nášho špeciálneho premixu a druhou je už výroba kompletnej zmesi, ktorá prebieha v inej prevádzke.

Čo tvorí špeciálny premix? 

Našu unikátnu receptúru vytvorenú na mieru a pridávanú výhradne do granúl pre psov Pegra tvoria:  

  • stopové prvky
  • prírodné vitamíny
  • sušené listy a kvety z byliniek
  • prírodná náhrada antioxidantov a konzervantov

Táto zmes sa vyrába vo veľmi koncentrovanej forme na špeciálnom miešacom zariadení. Všetko prebieha s vysokou certifikovanou miešateľnosťou podľa zákona. Hlavne vďaka indickým bylinkám, ktoré blahodárne pôsobia na trávenie psa je táto naša zmes jedinečná. 

Ako sa mäso dostane do granúl? 

Následne prechádzame do druhej fázy, kedy sa takáto zmes koncentrovaných vitamínovo-minerálnych zložiek prevezie do výrobne určenej na výrobu kompletnej zmesi, teda granúl s menšou miešateľosťou. Kompletná zmes granúl pre psov sa vyrába extrúziou pri určitom tlaku a teplote a náročnou viacstupňovou technológiou spracovania čerstvého mäsa. 

Takýto výrobný proces zbaví suroviny prípadných baktérií a mikroorganizmov, pričom ale zachová zdraviu prospešné látky. Tým predchádzame vzniku prenosu rôznych chorôb. Okrem toho pôsobenie vysokej teploty a tlaku naruší bunkový obal rastlinných surovín, ktoré sa tak stávajú ľahšie stráviteľné a psík využíva maximum živín. 

Výsledkom tohto náročného procesu sú granule pre psov, ktoré vieme vyrobiť v rôznych veľkostiach a následne ich musíme zabaliť, aby boli pripravené na Vaše objednávky. :)