Jedlý gaštan ako podpora trávenia u psa

Správne a bezproblémové trávenie je základom životaschopnosti, sily a vitality psa. Preto je podpora trávenia u psa často vyhľadávanou témou psíčkarov. Pre správne trávenie je veľmi dôležité, aby organizmus psa dokázal vyťažiť čo najviac živín a energie z kŕmnej dávky.

 

Ako funguje trávenie u psov? 

Trávenie zahŕňa procesy, ktoré sa spúšťajú od momentu, keď pes skonzumuje potravu až po vylúčenie nezaujímavých zvyškov. Tráviaci trakt psa začína v ústach, kde dochádza k mechanickému a chemickému spracovaniu potravy pomocou žuvania a enzýmov obsiahnutých v slinách. Potom sa potrava presúva do žalúdka, kde sa množstvo enzýmov a žalúdočných kyselín podieľa na rozklade bielkovín a iných zložiek potravy. Pankreas produkuje tráviace enzýmy, ktoré sa uvoľňujú do tenkého čreva. Tieto enzýmy pomáhajú rozkladať sacharidy, tuky a bielkoviny na menšie častice, ktoré môžu byť ďalej absorbované organizmom. Pečeň hrá dôležitú úlohu pri regulácii metabolizmu a spracovávaní živín. V tenkom čreve prebieha hlavná časť absorpcie živín do krvného obehu a hrubé črevo má na starosti absorbciu vody a zvyškových látok, čím formuje stolicu. 

Tanín ako podpora trávenia u psa 

Pri výbere ingrediencií do granúl pre psov Pegra sme sa zamerali predovšetkým na kvalitu. Vybrali sme prírodné látky, ktorých účinky sa navzájom podporujú a dopĺňajú. Jednou z látok, ktorá podporuje vstrebávanie živín je Tanín.

Tanín je čisto prírodný doplnok do krmiva, ktorý sa získava zo stromu Gaštanu jedlého a veľmi blahodárne pôsobí na trávenie psa. Keď potrava prejde organizmom príliš rýchlo, živiny nemajú dostatok času na to, aby sa vstrebali a začali v tele účinkovať. Tanín spomaľuje trávenie a tým zabezpečuje pomalší posun krmiva v tráviacom trakte. Výsledkom sú viditeľne menšie a tuhšie exkrementy.

 

Trápi vášho psa hnačka? 

Hnačky u psa sú veľmi častým problémom, keďže psíky oblizujú všetko, na čo natrafia :) Pridaním tanínu do stravy vášmu psíkovi výrazne pomôžete, pretože tanín dokáže hnačky zastaviť. Ak sa hnačky u psa opakujú často, je potrebné nájsť príčinu. Dôvodom môže byť stres, infekcia, zmena krmiva alebo celkovo nesprávna strava.  Ak chcete vybrať najlepšie granule pre vášho psa, prečítajte si náš článok a dozviete sa, na čo sa pri výbere krmiva zamerať. 

 

Detoxikácia

Ďalšou významnou funkciou tanínu je detoxikácia, pretože viaže bielkoviny a v styku so sliznicou čreva tvorí na jej povrchu tenký povlak nerozpustných bielkovín. Tento povlak chráni sliznicu pred podráždením, zabraňuje vstrebávaniu škodlivých látok a zlepšuje peristaltiku čreva.  Zamedzuje nákaze mikróbami tak, že nežiaduce mikróby vyvedie z tela von. Účinne vystopuje a izoluje patogény a chráni mikroflóru tráviaceho traktu. Tento spôsob detoxikácie a zabezpečenia dobrého trávenia je jedinečný, bez vedľajších účinkov a je veľmi účinný.

 

Tanín ako podpora imunity psa

Veľkým strašiakom dnešnej doby sú voľné radikály, ktoré napádajú a poškodzujú zdravé bunky. Tento fenomén neobchádza ani našich miláčikov. Najväčšími bojovníkmi proti voľným radikálom sú antioxidanty a práve Tanín je veľmi silný antioxidant. Pozitívne vplýva na imunitu psa a tým chráni DNA buniek. 

 

Ak sa rozhodnete pre naše granule pre psov Pegra,  vďaka Tanínu uvidíte výsledky na vašom domácom miláčikovi už po krátkom čase. Pes bude potrebovať menšiu dávku krmiva, čo v konečnom dôsledku ušetrí vašu peňaženku. Do tela Vášho psa sa dostane oveľa viac živín, vďaka čomu bude mať dlhý a zdravý život. 

Pozitívne účinky Tanínu môžete otestovať aj vo forme pamlskov pre psov. Vyskúšajte našu hovädziu proteínovú tyčinku a váš psík sa vám poďakuje. :)